Sposób przygotowania

Żółta utrzeć z masłem. Z białek i szczypty soli ubić pianę i połączyć ją z mąką i przyprawami. Do żółtek utartych z masłem dokładać powoli pianę. Gdyby ciasto było zbyt rzadkie, to należy dosypać jeszcze trochę mąki. Na koniec dołożyć posiekaną natkę pietruszki.
W garnku zagotować wodę z niewielką ilością soli i na wrzątek kłaść przy pomocy łyżki otrzymane wcześniej ciasto. Gotować tak długo aż wypłyną na wierzch. Później odcedzić i można polewać omastą z stopionej słoninki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Halusia

    A to ciekawe!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pomysłowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !