Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z francuskiez natką pietruszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka 6 łyżek
masło 5 łyżek
natka pietruszki
pieprz do smaku
sól do smaku
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z francuskiez natką pietruszki

Żółta utrzeć z masłem. Z białek i szczypty soli ubić pianę i połączyć ją z mąką i przyprawami. Do żółtek utartych z masłem dokładać powoli pianę. Gdyby ciasto było zbyt rzadkie, to należy dosypać jeszcze trochę mąki. Na koniec dołożyć posiekaną natkę pietruszki.
W garnku zagotować wodę z niewielką ilością soli i na wrzątek kłaść przy pomocy łyżki otrzymane wcześniej ciasto. Gotować tak długo aż wypłyną na wierzch. Później odcedzić i można polewać omastą z stopionej słoninki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 09.09.2011 21:07
dobre
aacaac 13.08.2011 15:13
ciekawe
Ania67 28.07.2011 06:43
pomysłowe
Halusia 03.05.2011 19:23
A to ciekawe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak