Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z rabarbarem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 12,5 dag
cukier puder 20 dag
jajko 2 szt
mąka 40 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kwaśna śmietana 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyzki
rabarbar 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z rabarbarem

Masło utrzeć z 10 dag cukru i jajkami, dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz śmietaną. Ciasto wyłożyć na prostokątną blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną tarta bułką. Na cieście poukładać obrany i pokrojony rabarbar. Po upieczeniu posypać pozostałym cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 23.11.2010 12:46
mniam
pawel007 29.06.2010 22:29
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak