Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z rybą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 0,5 kg
cytryna 1 szt
mąka 20 dag
jajko 1 szt
piwo 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z rybą

Filety wypłukać, pokroić na paski ( szerokość około 3-4 cm ), skropić sokiem z cytryny i posypać pieprzem i solą.
Z białek ubić pianę, wymieszać z żółtkami, mąką, piwem i doprawić do smaku - ciasto musi być gęste, więc można dołożyć troszkę więcej mąki.
Kawałeczki ryby obtaczać w cieście i piec na rozgrzanym tłuszczu, aż uzyskamy na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 11.11.2011 18:20
brzmi nie źle
Robert10 11.11.2011 16:31
interesujące, na pewno skorzystam z tego przepisu
RenataZ-et 30.09.2011 22:33
ciekawy pomysł
Ania67 12.08.2011 22:07
tego nie znałam
Gonia555 08.07.2011 19:08
ciekawe
Justyna Jussstiii 01.07.2011 09:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak