Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi zapiekane.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 podwójne
pieczarki 1,5 kg
marchew 4 szt
ser żółty 30 dag
sól
czosnek ząbki 2 szt
ketchup
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi zapiekane.

Piersi pokroić w niegrube płaty, posypac solą. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki, podsmażyć na patelni. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Ser żółty rownież zetrzeć. Ketchup i majonez wymieszać. Oba produkty muszą być w takich samych proporcjach. Polecam pół słoika (wielkość słoika jak dżem). Na duże naczynie żaroodporne prostokątne wyłożyć piersi z kurczaka, na to wyłożyć uduszone pieczarki (odlać większość sosu bo zapiekanka będzie pływać!!) na to wysypać marchewkę, następnie ser. Polać ketchupo-majonezem. Piec godzinę w temp. 180 stopni. Nie należy się przejmować tym że skórka ciemnieje, to zasluga ketchupu. Podawać z ryżem na sypko lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak