Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto półkruche na paszteciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
margaryna 10 dag
żółtko jajek 2 szt.
jajko 1 szt.
smietana 18% 2 łyżki
proszek do pieczenia 1|2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto półkruche na paszteciki

Mąkę wymieszaj z proszkiem i margaryną.Dodaj żółtka,śmietanę i wyrób ciasto.Odstaw do schłodzenia z ciasta uformuj 5 prostokątów,ułóż wzdłuż nadzienia zwiń w ruloniki.Usmaż i pokrój w poprzek na porcje.Paszteciki ułóż na blaszce i piecz w nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak