Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 szkl
białko 4 szt
cukier puder 2 łyżki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy

Białka z cukrem ubić na parze na sztywną pianę. Następnie zdjąć z garnka z wrzącą wodą i ubijać do ostudzenia. Dodać cukier puder i dokładnie wymieszać. Pianę przełożyć do worka cukierniczego, i wyciskać okrągłe ciasteczka na blaszkę posmarowaną tłuszczem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 140 stopni około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 08.03.2014 21:39
Uwielbiam bezy.
romanrafal
romanrafal 21.02.2014 17:31
pycha,bardzo lubimy bezy
Katarzyna59 09.12.2013 12:23
pyszne bezy
Iwusia 06.05.2012 15:58
delikatne bezy mniam :)
Motorek 18.12.2011 11:12
smaczne
Iwona51
Iwona51 10.09.2011 10:21
pycha
Wafelek2601 09.07.2011 00:30
są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak