Sposób przygotowania

Pieczarki ( najlepiej wybrać małe ) oczyścić, wypłukać i osuszyć. Delikatnie skropić je sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dołożyć mąkę, przyprawy i dokładnie wymieszać.
Pieczarki moczyć w powstałym cieście i smażyć w głębokim tłuszczu aż będą miały piękny złoty kolor.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    basia70

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ciekawe polaczenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !