Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
białko 4 szt
mąka 6-7 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
cytryna 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z pieczarkami

Pieczarki ( najlepiej wybrać małe ) oczyścić, wypłukać i osuszyć. Delikatnie skropić je sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dołożyć mąkę, przyprawy i dokładnie wymieszać.
Pieczarki moczyć w powstałym cieście i smażyć w głębokim tłuszczu aż będą miały piękny złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 12.12.2011 08:17
ciekawe polaczenie
eli82 12.08.2011 10:42
super
Gonia555 05.07.2011 18:36
bardzo smaczne
owca441 09.06.2011 11:16
ciekawe
basia70 19.04.2011 17:23
super
teresa18 21.03.2011 20:24
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak