Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana gęsta 1 szkl.
mąka 2 łyżki
margaryna 1 kostka
cukier puder 2 łyżki
jajko 2 szt.
sól szczypta
olej 3 łyżki
kefir 1 szkl.
jabłko winne 4 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka w cieście

Kefir i śmietanę zmiksować z jajkami i szczyptą soli, dodać mąkę, jeśli masa będzie za rzadka dodać trochę więcej. Obrane jabłka pokroić w grube plastry, z których wydrążyć pestki. Krążki jabłek zanurzać w cieście i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju. z obu stron. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 03.05.2011 10:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak