Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa groszkowa z czerwonymi wyspami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1 litr
pieczarki 10 szt
olej roślinny 1 łyżka
śmietana 18-procentowa 100 gram
mąka pszenna 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ziemniak 1 szt
białko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
groszek 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa groszkowa z czerwonymi wyspami

Do rosołu wrzucić groszek, ziemniaka w drobną kostkę i powoli gotować. Pieczarki pokroić w paski i smażyć na oleju na złoto, dodać mąkę i ją zrumienić, całość dodać do groszku. Doprawić solą, pieprzem, śmietaną. Ubijamy na sztywno pianę z białka i dodajemy koncentrat pomidorowy. Na gotującą się zupę wykładamy łyżką nieduże pianki, są gotowe gdy stwardnieją. Podawać w wazie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 20.04.2011 09:54
super
halinka1011 10.02.2011 08:39
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak