Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona marynowana.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 kg
jabłka 3 szt
sok z cytryny 3 łyżeczki
sól 1\\2 łyżeczki
cukier brązowy 1,5 łyżki
ocet winny ok 8 łyżek
cebula 4 szt
masło 4 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1 lyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat
wino czerwone wytrawne 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona marynowana.

Kapuste poszatkowac. Jabłka obrac, pokroic w cwiartki i pokroic w paski.. Kapuste i jabłka wymieszac z sokiem cytryny, sola, 2 łyzkami cukru i 6 łyzkami octu,,obciazyc i marynowac Obrana cebule przekroic i pokroic w cienkie paski. Na srednim ogniu oidsmazyc łyzke cukru z masłem na jasnozłoty kolor -stale mieszajac. Dodac dwie łyzki octu i cebule mieszajac do zeszklenia. Ddodac czerwona kapuste i pozostałe składniki.Dobrze wymieszac i zagotowac. Dusic pod przykryciem, mieszac w razie potrzeby. Kapuste doprawic do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak