Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kaszy jaglanej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 1-2 sztuki
cukier 2 łyżki
jogurt 4 łyżki
kasza jaglana 1 szklanka
cukier wanilinowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kaszy jaglanej

Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Jogurt (czasem daję maślankę o smaku pieczonego jabłka) wymieszać z cukrem. Jabłka obrać i pokroić w plasterki. Oprószyć cynamonem i posypać cukrem waniliowym. (jeśli jabłka są zbyt kwaśne można dodać zwykłego cukru). Wszystko razem wymieszać, sos, kaszę i jabłka. Piec ok. 20 – 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 04.09.2012 18:56
na słodko kaszy jaglanej jeszcze nie robiłam i koniecznie muszę wypróbować
agnieszka214 10.02.2011 10:48
smaczne
aginaa 10.02.2011 09:39
fajna
Małgorzata113 10.02.2011 08:32
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak