Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baba piaskowa śmietankowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
mąka ziemniaczana 1 szkl
budyń śmietankowy 3 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 1 kostka
jajko 4 szt
cukier puder 2 szkl
śmietana 12% 1 szkl
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do posypania formy
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Baba piaskowa śmietankowa

Masło ucierany z cukrem, następnie dodajemy kolejno żółtka cały czas ucierając. mastępnie dodajemy (wymieszane już razem) mąkę z proszkiem i budyniem. jeszcze chwilkę mieszamy, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Przekładamy di dużej formy posmarowanej tłuszczem i posypanej bulką. Pieczemy około 45 minut w nagrzanym piekarniku do 170* . Po upieczeniu chłodzimy około 10 minut, następnie wykładamy na deskę i posypujemy cukrem pudrem i gotowe. SMACZNEGO:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 06.03.2011 20:39
lubię takie ciasto:)
Sylwia88 10.02.2011 10:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak