Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z kapustą i mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szkl
jajko 1 szt
mleko 1/2 szkl
woda 1/2 szkl
kapusta 1/2 szt
mięso gotowane 30 dag
cebula 1 szt
smalec 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z kapustą i mięsem

Z mąki, jajka, mleka i gorącej wody zagnieść ciasto. Kapustę ugotować w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać smalec, dodać drobno posiekaną cebulę, zeszklić. Gotowane mięso przemielić przez maszynkę. Ugotowaną kapustę bardzo drobno posiekać. Mięso i kapustę połączyć z cebulą, przyprawić do smaku, wymieszać. Ciasto pierogowe rozwałkować, pokroić na kwadraty, na środek nakładać łyżeczką farsz i zlepiać uszka. Gotować w osolonej wodzie, 5-7 minut od wypłynięcia na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 30.03.2013 13:58
pyszniutkie uszka :)
IlonaAlbertos 11.08.2012 20:14
Uwielbiam uszka.
Wacław 01.10.2011 08:27
lubię takie !
Wafelek2601 23.09.2011 00:11
są pyszne
ewelinapac 15.07.2011 19:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak