Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka warzywna

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 1 łyżka
cukinia 700 g
pomidorki koktajlowe 500 g
oregano
bazylia
ser 200 g
pieprz
bagietka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka warzywna

Wysmarowac płaską formę żaroodporną niewielką ilością oleju. Rozgrzac do temperatury 200 stopni. Umyc warzywa. Odciąc końce cukinii i usunąc szypułki pomidorów. Pokroic warzywa na plastry o grubości 1/2 cm i dekoracyjnie ułożyc je w formie. Wypłukac i osuszyc zioła, oberwac listki i drobno posiekac. Pokruszyc ser i wymieszac z ziołami. Przyprawic do smaku pieprzem. Nie solic. Piec przez 15 minut pod przykryciem, a następnie zapiekac bez przykrycia na środkowej blasze piekarnika przez około 7 minut. Potrawa jest gotowa, kiedy ser będzie lekko przypieczony. Podawac z bagietką pokrojoną w ukośne plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 06.10.2011 16:35
smaczne
Dorian 25.09.2011 16:26
pycha
mic 20.09.2011 19:18
ciekawe jak smakuje bez wedlinki;p
Paweł13 06.08.2011 11:05
apetyczne
motomaniak 25.05.2011 13:00
pycha
Iwona51
Iwona51 05.05.2011 15:41
fajny przepis
Olaa 11.02.2011 11:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak