Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 50 dag
cebula 2 szt
rodzynki 1/2 szkl
płatki migdałowe 3 łyżki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z rodzynkami

Wątróbki umyć, oczyścić i pokroić na części. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić posiekaną cebulę i lekko zeszklić. Następnie włożyć wątróbkę, przykryć przykrywką i dusić około 15 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać posypane rodzynkami i płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 23.08.2012 21:21
Ciekawe połączenie :)
Motorek 12.06.2012 09:24
pycha
irenka 26.02.2012 15:17
pyszna
AgaS10 11.02.2012 08:12
z rodzynkami jeszcze nie robiłam:)
mirosława4 29.01.2012 18:36
ciekawy przepis warty wypróbowania:)
Allice 01.11.2011 12:42
ciekawy pomysł z tymi rodzynkami :)
przejs 17.09.2011 10:14
a ja z rodzynkami jeszcze nie jadłam :)
Rybciia 28.05.2011 20:26
robiłam dziś na obiad, pychotka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak