Sposób przygotowania

Sos sojowy wymieszać z 2 łyżkami oliwy, drobno posiekaną cebulą, zmielonym imbirem i 4 łyżkami wina, odrobiną soli i pieprzu. Tak przygotowaną marynatą posmarować mięso i odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. W rondlu rozgrzać pozostałą oliwę, podsmażyć mięso ze wszystkich stron, podlać winem i szklanką wody, włożyć do nagrzanego piekarnika, piec około 1 godz. Na 10 minut przed końcem pieczenia, włożyć pokrojone na kawałki pory. Gdy mięso jest miękkie, wyjąc, pokroić na porcje, ułożyć na półmisku na porach. Mąkę wymieszać ze śmietaną, połączyć z sosem, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ryżem i surówką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    to na pewno będzie super danie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musi smakować wspaniale.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musi smakować wspaniale.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    przepyszny,

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !