Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z groszkiem i kiełbasą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 2 szt
kiełbasa 30 dag
groszek konserwowy 1 puszka
jajko 2 szt
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z groszkiem i kiełbasą

Ziemniaki obrać, zetrzeć na drobnej tarce. Cebulę drobno posiekać, kiełbasę pokroić w kostkę, groszek odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki połączyć, dodać mąkę, jajka, sól i pieprz, wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, łyżką nakładać placki, smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.09.2013 20:48
Ciekawe połączenie.
Seba 22.09.2012 09:36
fajne
Magdalena80 04.10.2011 23:18
takich jeszcze nie próbowałem...
Monika193
Monika193 23.09.2011 10:03
dla mnie to nowość, koniecznie muszę wypróbować
Ania67 06.04.2011 23:14
Muszą smakować rewelacyjnie
pawel6 10.02.2011 07:14
takich jeszcze nie jadłem - a myślę że warto:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak