Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki pod kokosową bezą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 4 szt.
cukier 30 dag
masło 1 kostka
mąka 3 szklanki
czekolada 20 kostek
bakalie 10 dag
białko 4 szt.
wiórki kokosowe 20 dag
dżem kwaśny 1/2 słoika

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki pod kokosową bezą

Ciasto: Z żółtek, mąki, 10 dag cukru, masła wyrób jednolite ciasto. Wylep natłuszczone foremki do babeczek. Do środka włóż kostkę czekolady, bakalie i łyżeczkę dżemu. Białka ubij, połącz z 20 dag cukru i wiórkami kokosowymi. Bezą przykryj babeczki. Piecz ok. 20 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

indi 28.02.2012 23:35
pycha
Grażyna13 11.10.2011 19:58
smakowite!
kochanyptysiu 11.02.2011 22:14
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak