Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowy pulpecik na warzywach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

indyk
cebula
jajko
otręby owsiane
kapusta pekińska
papryka czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowy pulpecik na warzywach

Do zmielonego mięsa indyka dodałam jajko, koperek, cebulę, otręby owsiane, sól i pieprz. Formowałam pulpeciki i gotowałam na parze ok. 20 minut. Na talerzu ułożyłam pokrojoną kapustę pekińską, paprykę, ogórka. Na to położyłam pulpeta i polałam dipem: jogurt naturalny z odrobiną sosu sałatkowego. Zgodne z dietą Dukana.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak