Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z pieczarkami i ogórkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1/2 kg
pieczarki 30 dag
ogórek kiszony 3 szt
cebula 1 szt
masło 3 łyżki
mąka 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z pieczarkami i ogórkiem

Mięso pokroić w kostkę, skropić oliwą, solą i pieprzem. Następnie włożyć do rondla , zrumienić, podlać odrobiną wody i dusić około 20 minut. Na patelni rozgrzać połowę masła, dodać posiekaną cebulę, pokrojone pieczarki, poddusić i dodać do mięsa. Ogórki pokroić w kostkę, dodać do sosu. Gotować pod przykryciem około 10 minut. Z pozostałego masła i mąki zrobić zasmażkę, rozmieszać z małą ilością zimnej wody, połączyć z sosem, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i maggi. Podawać z pieczywem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 21.12.2011 22:55
uwielbiam gulasze
Monika193
Monika193 10.02.2011 07:32
naprawdę dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak