Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 40 dkg
marchewka 2-3 szt
ziemniaki 0,5 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 18 proc 3-4 łyżki
cebula 2 szt
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Pieczarki kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na oleju pokrojone.Do garnku z wodą wrzucamy kostkę bulionową oraz marchewkę startą na grubych oczkach oraz pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Gdy pieczarki zmiękną dodajemy do bulionu. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.Gotujemy przez ok,10 min. Gdy warzywa są miękkie dodajemy śmietanę, mieszamy i gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 18.08.2013 15:35
moja ulubiona
agata1722
agata1722 04.05.2011 19:22
ostatnio często robię
MAŁY 24.03.2011 10:20
pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak