Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz z cielęciny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietanka 4 łyżki
cebula 1 szt
mąka 1/2 łyżki
papryka mielona 1 łyżeczka
masło 1 łyzka
sok z cytryny 4 łyzki
smalec 1 łyzka
sól do smaku
pieprz do smaku
cielęcina bez kości 50 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz z cielęciny

Mięso umyć, pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny. W rondlu rozgrzać smalec razem z masłem, obsmażyć mięso, dodać posiekaną cebulę i razem chwilę podsmażyć. Następnie podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Mąkę wymieszać ze śmietanką, dodać paprykę, wlać do mięsa, zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 08.05.2013 09:46
Przepis wart wypróbowania.
IZABELA29 19.02.2013 08:17
cielęciny dawno nie jadłam a teraz co i ją chyba ciężko spotkać w sprzedaży
olkaaa 01.10.2012 08:27
jeszcze takiego nie robiłam
monika154 07.09.2011 08:03
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak