Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron z pomidorowym pesto

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

suszone pomidory 100 g
bazylia świeża 1 lyzka
płatki migdałowe 3 lyzki
oliwa 50 ml
makaron 300 g
czosnek 2 zabki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: makaron z pomidorowym pesto

Pomidory zalewamy wrzatkiem na ok 15 min. Makaron gotujemy al dente. Namoczone pomidory miksujemy z czosnkiem, oliwa, czosnkiem, migdalami, sola. Makaron podajemy z pesto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elwal
elwal 25.08.2011 19:28
Ja też takie pesto robię, ale dodaję znacznie więcej bazylii (jak odmierzyć łyżkę świeżej bazylii?) i zamiast płatków migdałowych raczej daję słonecznik i nasionka dyni :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak