Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowe przegryzki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50 dag
margaryna 1 kostka
cebula 2 szt.
mak suchy 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowe przegryzki

Margarynę z lodówki zetrzeć na dużych oczkach tarki, cebulę na drobnych. Dodać mąkę i pozostałe składniki, zagnieść ciasto. Rozwałkować ciasto na około 1 cm. Kieliszkiem do wina wycinać krążki, ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze, nakłuć widelcem. Piec około 15 minut w temp. 180 stopni. Doskonały dodatek do czystych zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak