Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z żurawiną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
imbir starty 1 łyżka
pieprz
czosnek 4 ząbki
seler naciowy 3 gałązki
cebula 1 sztuka
ryż 1 szklanka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
jogurt naturalny 150 g
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z żurawiną

Pierś z kurczaka pokroić w paseczki. Dodać starty imbir, żurawiną, sól ziołową i pieprz do smaku, oraz drobno posiekane 2 ząbki szkosnku. Wszystko razem wymeiszać i po godzinie podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Po usmażeniu zdjąć z patelni, i na tę samą patelnię wrzucić ryż, pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojonego drobno selera naciowego i resztę drobno posiekanego czosnku, smażyć ok 10 minut i zalać szklanką wody, jak ryż wchłonie wodę smażyć ok 5 minut i zalać połową szklanki wody,przyprawić ziołami, solą i pieprzem do smaku, jak ryż wchłonie wodę, na wierzchu ułożyć kurczaka z żurawiną i zalać gęstym jogurtem naturalnym. Dusić pod przykryciem ok 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 29.09.2011 23:12
to przepis stworzony specjalnie dla mnie ;)
Grażyna13 26.02.2011 09:05
Co za pyszności !
Nina7 10.02.2011 12:56
ciekawa jestem jak smakuje.... a wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak