Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimowa Z Kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 0,5 główki
kiełbasa zwyczajna 0,5 kg
boczek 200 g
ziemniaki 1,5 kg
ser żółty 300 g
cebula 2 szt.
woda 0,5 szklanki
olej 0,5 szklanki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zimowa Z Kapustą

Kapustę szatkujemy. Kiełbasę, boczek i cebulę kroimy w drobna kostkę. Ziemniaki obieramy i kroimy w talarki. W naczyniu żaroodpornym układamy: kapustę, kiełbasę z boczkiem, cebulę i ziemniaki, tworząc 2 lub 3 warstwy. Każdą przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Całość polewamy olejem i wodą. Wkładmy do piekarnika 180*C i pieczem 1- 1,5 godziny. Posypujemy serem i zostawiamy w piekarniku na chwilkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak