Sposób przygotowania

Wątróbkę oczyścić, zalać mlekiem na 1 godzinę. Na 1 łyżce masła zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojone pieczarki, przesmażyć. Pozostały tłuszcz rozgrzać w rondlu, włożyć osączone z mleka wątróbki i zrumienić z obu stron. Cebulę z pieczarkami przełożyć do wątróbki, podlać winem i 1/2 szklanki wody, dusić pod przykryciem około 15 minut. Mąkę wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z wątróbką, zagotować, przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem lub ziemniakami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    po prostu świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    lubie wątróbkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !