Sposób przygotowania

Każdy kasztan naciąć i wrzucić do goracej wody, gotować przez 30 minut.
Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Ugotowane kasztany obrać i pokroić w kostkę, dorzucić do ugotowanej kaszy, dodać mielone migdały, jajko, roztopione masło, posiekaną natkę pietruszki, dokładnie wymieszać i dodać do smaku sól i pieprz.
Z udźca wyciąć kość. Całe mięso dokładnie natrzeć musztardą zmieszaną z dżemem z gorzkich pomarańczy, poukładać też listki laurowe, mięso zawinąć i odstawić na co najmniej 2 godziny. Potem zdjąć listki laurowe, do środka- w miejsce kości włożyć kasztanowe nadzienie, zwinąć udziec i zawiązać sznkurkiem.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego, na wieczchu ułożyć listki laurowe.
Sok pomarańczowy zmieszać z miodem i mielonym imbirem. Powstałym sosem zalać mięso. Przykryć naczynie żaroodporne i piec w 180 stopniach ok godziny.
Po upieczeniu odczekać pół godziny, zdjać z wierzchu listki laurowe, sznurek i dopiero wtedy kroić na plastry

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Z kasztanami nie jadłam i jestem ogromnie ciekawa jak smakuje:)
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Mnie też ciekawosć zżera, wypróbuję!
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo ciekawe połączenie. I świetny pomysł na kasztany :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !