Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biało-czarno-czerwony sernik.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 2 szt
cukier 1\\2 szkl
mąka 3\\4 szkl
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1\\2 lyżeczki
margaryna 1\\4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biało-czarno-czerwony sernik.

Białka ubic z cukrem, dodac żółtka nastepnie dodac make, proszek i kakao na koniec roztopiona wystudzona margaryne. Piec 15-20 min.

Drugie ciasto robimy tak samo, tylko zamiast kakao dodajemy czerwony kisiel.

MASA:
1 kg sera zmielonego,
5 jajek,
margaryna,
1szkl śmietany,
1 1/2 szkl cukru,
2 łyżki maki ziemn.,
1 łyżeczka proszku
ciasto po wystudzeniu pokroic na paski na blaszce układać na przemian wylac polowe sera na to znowu ukladac paski ciasta odwrotnie tam gdzie rozowe dac kakaowe wylac reszte sera piec 40 min. Polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak