Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby marynowane w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 1 kg
woda 600 ml
ocet 10 % 200 ml
cukier
sól
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane w occie

Grzyby umyć, większe podzielić na pół, trzonki przyciąć. Zagotować 1 litr wody z 20g soli, wrzucić grzyby. Gotować ok godziny. Grzyby odcedzić. Zagotować 3 szklanki wody ze szklanką octu, liściem laurowym, zielem, pieprzem, 10 g soli i cukrem. Grzyby rozłożyć do słoików i zalać gorącą marynatą. Słoiki zamknąć i przechowywać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak