Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bananowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
cukier 6 łyżek
czekolada mleczna 1
czekolada gorzka 1
tortenguss 4 paczki
woda 1 litr
banan 6-7 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowe

Upiec biszkopt z 4 jaj.
Masa:
Czekolady pokruszyć do gotującej się wody z cukrem, gdy
się rozpuszczą wlać rozmieszany w połowie szklanki zimnej
wody tortenguss(woda odlana wcześniej z 1 litra).
Na biszkopcie poukładać banany.Gorącą masę wylać na biszkopt.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 18.12.2011 19:34
wow
Robert10 18.12.2011 15:22
apetyczne
SyMiki 04.07.2011 23:59
niemiecki kisiel
alaaa 17.04.2011 19:18
co to jest tortenguss?
alaaa 17.04.2011 19:18
co to jest tortenguss?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak