Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z budyniem śmietankowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń śmietankowy 2 szt.
mleko 2 szkl.
mąka 3 szkl.
cukier 2 szkl.
margaryna 1 kostka
jajko 5 szt.
kwaśna śmietana 5 łyżek
proszek do pieczenia 15 g
cukier waniliowy 1 szt.
jabłka 6 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z budyniem śmietankowym

Ugotować budyń na 2 szklankach mleka. 3 szklanki mąki, miękką margarynę, 1 szkl. cukru, 5 żółtek, kwaśną śmietanę proszek do pieczenia i cukier waniliowy dokładnie zmiksować. 1/4 zawinąć w folię i zamrozić. Resztę wyłożyć na dużą blachę. Na cieście położyć jabłka pokrojone w cząstki. Z 5 białek i 1 szkl. cukru ubić sztywną pianę, którą połączyć z budyniem za pomocą miksera, masę wyłożyć na jabłkach. Wyciągnąć ciasto z zamrażalnika, które zetrzeć na tarce o grubych oczkach prosto na masę budyniową. Piec w temp. 180 stopni- termoobieg około 50 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 06.04.2011 19:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak