Sposób przygotowania

mąkę posiekać z masłem dodać cukier, jajko oraz śmietanę. szybko zagnieść podane składniki i włożyć ciasto do zamrażalnika na ok. pół godzinki. w międzyczasie jabłka obrać i pokroić je w plasterki. przełożyć do garnuszka podlać wodą dodać cukier, cynamon, sok z cytryny oraz pokruszone orzechy. chwilkę poddusić, aż owoce zmiękną. ciasto wyjąć z zamrażalnika i wylepić nim tortownicę podpiec w mocno nagrzanym piekarniku. następnie wyłożyć masę jabłkową. i ponownie wstawić do piekarnika. świetnie smakuje z lodami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Kocham szarlotki
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    rewelacyjna,,
  • 2
    original
    Opublikowano

    Damian19

    delicje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    mniaamm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !