Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flądra po francusku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flądra 1 kg
olej do smażenia
cebula 3-4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 kg
natka pietruszki
sól do smaku
pieprzdo smaku do smaku
wino białe wytrawne 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Flądra po francusku

Flądrę wypłukać i obsypać pieprzem i solą.
Cebulę pokroić w plasterki i wsypać do wysmarowanej olejem blaszki. Na cebuli ułożyć rybę, całość dokładnie zasypać bułką tartą i zalać winem. Piec w piekarniku około 30 minut co jakiś czas polewając sosem spod ryby. Po upieczeniu posypać natką pietruszki.
Podawać do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 13.12.2011 09:19
ciekawa nazwa
teresa18 03.07.2011 17:22
świetny sposób na rybke
grazia1 03.05.2011 08:49
pycha
Motorek 19.04.2011 00:14
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak