Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z brązowych pieczarek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 litry
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
kostka grzybowa 1 szt
marchewka 2 szt
ziemniaki 0,5 kg
cebula biała 1 szt
śmietana do smaku
Natka pietruszki suszona Prymat 0,5 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z brązowych pieczarek

Pieczarki umyć,pokroić i wrzucić do garnka z wodą.Dodać kostkę grzybową,pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę.Podczas gotowania zupę doprawić pieprzem,kucharkiem,dodać przekrojoną w pół cebulę i natkę pietruszki.Wszystko gotować do miękkości.Zupę zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 10.02.2011 17:22
To taka odmiana,są całe brązowe.Mama przywiozła je z Niemiec:)
pacpaw 10.02.2011 08:35
brązowe pieczarki to jakaś odmiana pieczarek? pierwszy raz się z takim nazewnictwem się spotykam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak