Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki zapiekane z cebulą i ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 2 szt.
olej 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 szczypta
zioła 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki zapiekane z cebulą i ziołami

Blachę posmarować olejem. Ziemniaki pokroić w plasterki i podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć na blachę, posypać pokrojonymi w cienkie plasterki cebulami, posypać przyprawami. Wyłożyć drugą warstwę ziemniaków, posypać przyprawami. Piec do zarumienienia w 220*C piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak