Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś na szpinaku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 500 gram
olej do smażenia
cytryna 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
szpinak świeży 450 gram
masło 1 łyżka
jajko 1 szt
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś na szpinaku

Filety z łososia wypłukać i podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny i posypać pieprzem. Usmażyć na rozgrzanym oleju.
Szpinak wypłukać, oberwać łodyżki, pokroić w plastry i wrzucić na osolony wrzątek. Delikatnie gotować przez 5 minut. Później odcedzić. Gorący szpinak wymieszać z jajkiem, masłem, rozgniecionym czosnkiem i przyprawami.
Na talerzu położyć szpinak, a na nim gorącego łososia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomosatomos 08.04.2012 08:00
super
Joanna108
Joanna108 10.01.2012 20:03
smaczne połączenie
aacaac 28.09.2011 08:19
fajne
Justyna/HerLife 15.09.2011 11:05
Chyba wypróbuję w najbliższym czasie
Edyta38 28.05.2011 22:08
ciekawe
basia70 01.05.2011 20:53
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak