Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane ogórki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek 6 szt
jajko 6 szt
natka pietruszki
majonez 3 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane ogórki

Ogórki dokładnie umyć i pokroić na ruloniki o długości około 4-5 cm. Później wydrążyć środek ( tak, żeby nie poprzecinać skórki ) i odstawić na kilka minut, żeby wyciekł sok.
Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na tarce. Miąższ z ogórków bardzo drobno pokroić, a natkę pietruszki posiekać. Jajka, pokrojonego ogórka, pietruszkę i przyprawy dokładnie wymieszać i powstałą masę wkładać w wydrążone ogórki. Każdą porcję przyozdobić listkiem pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 29.11.2011 09:15
extra
jeta72 25.08.2011 14:11
mmmm;)
grazia1 02.06.2011 12:26
ciekawe
Halusia 14.05.2011 22:19
też mi się wydaje, że to może być fajne
Sylwia56
Sylwia56 19.04.2011 19:35
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak