Sposób przygotowania

CIASTO
Jajka, kakao, sodę i kefir wymieszać dokładnie , dodać osaczone owoce z kompotu.
KRUSZONKA
Margarynę stopić w rondelku, ostudzić, dodać pozostałe składniki na kruszonkę.
Do kruszonki wlać ciasto, wymieszać.
Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec 45 minut w 180 stop.
Galaretkę i krem karpatka przygotować według przepisu na opakowaniu.
Ostudzone ciasto przekroić na 2 placki.
I część ciasta posmarować połową kremu, ułożyć na kremie biszkopty, zalać tężejącą galaretką.
Na galaretce położyć II część ciasta.
Wstawić do lodówki do schłodzenia ciasta.



TEN PRZEPIS MAM Z JAKIEJŚ KOLOROWEJ GAZETY I POSTANOWIŁAM ZROBIĆ TO CIASTO.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    hehe u nos we wsi to salceson inacze robio hehe:) wygląda smakowicie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    fajne choć nazwa może być myląca ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pomyslowe, salceson na słodko
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    suoer
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    ciekawy ten \"salceson\" :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    niezłe
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !