Sposób przygotowania

Mąkę przesiać , wymieszać z masłem, posiekać nozem, dodać żółtka, jajka, proszek, jogurt
i szybko zagnieć ciasto. Owinać folią spożywaczą i wstawićna ok godzinkę do lodówki,

Odkrawać po kawałku, wałkować na cienkie placki, wykrawać kółka ( jak na pierogi), kólka ukłądać do wysmarowanych tłuszczem foremek- dokłądnie wylepić foremkę. Można docisnąć drugą foremką. ( znaczy włożyć jednąw drugą) Wycinanie kółek sprawi, że wszystkie babeczki będą miały jednakową wielkość i bedą równe.

Piec ok 20 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni- do momentu aż babeczki beą złote.

Połączyć oba serki- można blenderem. Nie solić- feta jest już wystarczająco słona. Dodać odsączone z zalewy ziarenka marynowanego pieprzu, część z nich lekko przesiekać nozem, częśc zostawić do dekoracji. Doprawic białym pieprzem ( niekoniecznie)

Za pomocą dekoratora do ciast wyciskać ozdobne porcje kremu. Posypać pozostawionymi ziarenkami pieprzu ozdobić oliwkami

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pewno niazle smakuje:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !