Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kakaowa babka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2,5 szkl.
margaryna 15 dag
cukier 1 szkl.
jajko 2 szt.
mleko 1/2 litra
kakao 5 łyżek
proszek do pieczenia 15 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kakaowa babka

Pół łyżeczka margaryny wysmarować formę do babek i wysypać bułka tartą . 10 dag margaryny utrzeć z cukrem i jajkami. Dodawać powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać mleko i kakao. Dobrze mieszając wtłoczyć dużo powietrza. Ciasto wylać do formy. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni- termoobieg około 50 minut. Wyłączyć piekarnik trzymać jeszcze 10 minut. Posypać cukrem pudrem lub białym lukrem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak