Sposób przygotowania

Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą i ugotować w łupinkach (można na parze). Umyty i wysuszony szczypiorek drobno posiekać. Rzodkiewki dokładnie umyć, przy każdej zostawić kawałek łodyżki. W rondelku rozpuścić fetę wraz z oliwą. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, dodać do fety. Doprawić pieprzem. Cały czas mieszając, gotować na bardzo małym ogniu, aż do uzyskania gładkiego sosu. Gorące ziemniaki przekroić na krzyż, ułożyć na liściach sałaty, polać sosem i posypać szczypiorkiem. Na wierzchu każdego ziemniaka ułożyć rzodkiewki i listki bazylii.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    bardzo fajny pomysł na młode ziemniaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !