Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w cieście piwnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szkl.
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
piwo 1 szkl.
sól, pieprz do smaku
olej 1 szklanka
filet z dorsza 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w cieście piwnym

Filety z dorsza pokroić na mniejsze kawałki. Mąkę wymieszać z solą, pieprzem i papryką, dodać piwo, wymieszać aż powstanie jednolite ciasto. Rybę maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym, posypać solą i papryką do smaku. Podawać z kartoflami lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak