Sposób przygotowania

Nerki przekroić wzdłuż, wyciąć błonki. Moczyć w wodzie około 1 godziny. Zalać wrzącą wodą, zagotować, odlać wodę. Nerki pokroić w cienkie plasterki. Cebulę pokroić w pół talarki, udusić na oleju. Dodać nerki, wlać tyle wody by je przykryć, dodać kostkę do zup. Dusić powoli do miękkości, dodać kostkę mięsną. Przyprawić solą i pieprzem. Śmietanę wymieszać z mąką kartoflaną, dodać do cynaderek, posypać szczyptą papryki. Podawać z kaszą jęczmienną lub kartoflami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    też takie robię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    smaczne są
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pycha,po prostu wszystkie dania i potrawy wyglądają kusząco

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !