Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowe szaleństwo

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
budyń waniliowy 2 szt
mleko 1 litr
margaryna 1 kostka
śmietana 18 proc 0,5 litr
galaretka 2 szt
cukier 1 1

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowe szaleństwo

Budynie ugotować na posłodzonym mleku
, zgodnie z przepisem na opakowaniu
. Przestudzony budyń zmiksować z margaryną na gładką masę. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Śmietanę zmiksować i połączyć z tężejącą galaretką. Biszkopt podzielić na dwie części.

Kolejność warstw:
biszkopt - masa
I - biszkopt - masa II

Często robię to ciasto z budyniami o smaku galaretek, tzn. jeśli mam galaretki malinowe, do ciasta używam również malinowych budyniów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 18.09.2012 08:30
swietne
Monika58 18.09.2012 08:30
swietne
agata1722
agata1722 25.08.2011 19:38
jednym słowem szalony deser nasz czeka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak