Sposób przygotowania

W garnku ułożyć warstwami mrożone owoce oraz cukier. Po wierzchu skropić sokiem z cytryny. Gotować na silnym ogniu przez 20 minut, a następnie zmniejszyć płomień i podgrzewać tak długo, aż konfitura zgęstnieje (możemy to sprawdzić wylewając kroplę konfitury na talerzyk - powinna szybko zastygać). Od czasu do czasu należy przemieszać składniki. Ostudzić.

Jest idealnym dodatkiem do ciast i naleśników, ale można ją również jeść samą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    ciekawy pomysl
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Mam duży zapas mrożonych owoców, które trzeba wykorzystać:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    smak lata....
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo fajny pomysł na wykorzystanie mrożonych owoców.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    tak jeszcze nie robiłam, fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !