Sposób przygotowania

Marchewkę obrać i pokroić w słupki, podobnie paprykę. Pora zaś pokroić w dość spore kawałki. następnie go zblanszować. Filet z kurczaka jeśli jest gruby pokroić cieniej lub po prostu lekko rozbić. Następnie rozłożyć go na desce i z każdej ze stron oprószyć solą i pieprzem lub przyprawą złocistą do kurczaka. Liście pora ułożyć na mięsie tak aby zachodziły na siebie. Następnie ułożyć marchewkę, ser żółty pokrojony w słupki oraz paprykę najlepiej na przemian. Mięso zrolować i albo spiąć wykałaczkami do mięsa albo związać nicią. Pierś włożyć do rękawa (próbowałam w samym naczyniu ale wyszła zbyt sucha). I piec do miękkości. Przed podaniem usunąć nici a mięso pokroić w plastry.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne jedzonko.....
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zdrowo i smacznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !