Sposób przygotowania

Koperek i szczypiorek drobniutko posiekać a następnie dodać je do masła i dokładnie wymieszać. Dodać też przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość doprawić do smaku solą ziołową. masło rozsmarować niezbyt cienko na folii aluminiowej i wstawić do lodówki. Rybę umyć a następnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić na mniejsze kawałki. skropić sokiem z cytryny posypać przyprawą do ryb i zostawić na ok. 30 minut do godzinki w lodówce. Marchewkę obrać, pokroić w plasterki lub słupki i przełożyć do rondelka. Na wierzchu ułożyć rybę i zalać wodą. Gotować na małym ogniu do miękkości. Wyjąć marchewkę na talerz na wierzchu ułożyć rybę zaś z masła wyciąć dowolne kształty np. kółka czy rybkę i położyć je na rybie.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !