Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba z masłem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok z cytryny
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
koperek 2-3 łyżki
szczypior 2-3 łyżki
czosnek 1-2 ząbki
masło 2-3 łyżki
marchew 1-2 sztuki
ryba ok. 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: ryba z masłem

Koperek i szczypiorek drobniutko posiekać a następnie dodać je do masła i dokładnie wymieszać. Dodać też przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość doprawić do smaku solą ziołową. masło rozsmarować niezbyt cienko na folii aluminiowej i wstawić do lodówki. Rybę umyć a następnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić na mniejsze kawałki. skropić sokiem z cytryny posypać przyprawą do ryb i zostawić na ok. 30 minut do godzinki w lodówce. Marchewkę obrać, pokroić w plasterki lub słupki i przełożyć do rondelka. Na wierzchu ułożyć rybę i zalać wodą. Gotować na małym ogniu do miękkości. Wyjąć marchewkę na talerz na wierzchu ułożyć rybę zaś z masła wyciąć dowolne kształty np. kółka czy rybkę i położyć je na rybie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 27.03.2012 10:57
Musi być smaczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak