Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek makowy Joli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 25 dag
masa makowa 1 puszka
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
jajko 6 szt.
bakalie 1 szklanka
tłuszcz do smarowania
olejek migdałowy 1 szt.
polewa czekoladowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek makowy Joli

Formę wysmarować tłuszczem i wysypać 2 łyżkami tartej bułki. Mak wymieszać z olejkiem. Oddzielić białka od żółtek,ubić na sztywno. Żółtka utrzeć z cukrem, stopniowo połączyć z masą makową, 3 łyżkami bułki i połową pokruszonych bakalii. Dodać pianę z białek, lekko wymieszać, wylać na blachę. Piec około 50 minut w temp. 180 stopni. Polewę przygotować wg przepisu na opakowaniu, wylać na ciasto i ozdobić pozostałymi bakaliami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak