Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

capucino piszanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8 szt
cukier 1,5 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
capucino orzechowe 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
woda 8 łyżek
śmietana 0,5 litr
śnieżki 2 szt
capucino orzechowe 2 łyżki
galaretka cytrynowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: capucino piszanki

biszkopt: ubić 8 białek na sztywną pianę,pod koniec ubijania dodać cukier.następnie rozmieszać żółtka z wodą i połączyć z białkami.Do powstałej masy wsypac mąkę tortową,make ziemniaczaną,kawę capucino i proszek do pieczenia. Upiec biszkopt,ostudzić,przekroić na trzy części.
(jest to porcja na większą blaszkę lub tortownicę)

2.masa
śmietanę ubić,dodać dwie śniezki,2 łyżki capucino i rozpuszczoną w niecałej szklance wody,tężejącą galaretkę

3.biszkopt przełożyć masą,wierzchnią część też posmarować,całość posypać drobno startą gorzką czekoladą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak